Fórum

Új kérdés beküldése

Új kérdés

Mikorra terveznek teljes távoktatásos képzést indítani?

2020. februárjától indult a Műszaki gazdasági és társadalomtudományi szakfordító képzés távoktatásos formában. Minden tanév szeptemberében és februárjában is indítjuk ezt a formájú képzést, nyelvtől függően.


A szakfordító/tolmács diploma milyen nyelvvizsgával felel meg?

137/2008. (V. 16.) Korm. rendelet az idegennyelv-tudást igazoló államilag elismert nyelvvizsgáztatásról és a külföldön kiállított, idegennyelv-tudást igazoló nyelvvizsga-bizonyítványok Magyarországon történő honosításáról A nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű okiratok 14.§ (8) A szakfordító és tolmácsképesítés megszerzésének feltételeiről szóló 7/1986. (VI. 26.) MM rendelet, illetve a szakirányú továbbképzési rendeletek előírásai szerint, valamint miniszteri engedély alapján folytatott, és befejezett szakfordító vagy szakfordító és tolmácsképzés befejezéseként kiállított oklevél, illetve képesítő bizonyítvány - a tanult nyelv szempontjából - államilag elismert, szaknyelvi, kétnyelvű, komplex típusú felsőfokú nyelvvizsgának felel meg. A fordító és tolmács mesterszakos oklevél - a tanult nyelv szempontjából - államilag elismert, általános, kétnyelvű, komplex típusú felsőfokú nyelvvizsgának felel meg.


Van-e rövid ideig tartó tolmácstanfolyam?

A magyar jogszabályok szerint fordító- és tolmácsképzés csak mesterképzés vagy szakirányú továbbképzés indításával lehetséges, amelyek 2-4 féléves képzések lehetnek.


Indul-e keresztfélév?

Nappali és esti tagozatos képzéseink csak minden év szeptemberében indulnak, a távoktatásos szakfordító képzés minden keresztfélévben, februárban indul.


Lehet-e tolmácsvizsgát letenni Önöknél?

A BME Tolmács- és Fordítóképző Központ nem akkreditált vizsgahely, ezért nincs lehetőség fordítói vagy tolmácsvizsgát letenni.


Mikor indul legközelebb a képzés és mikor van a felvételi?

Nappali és esti tagozatos képzéseink minden tanév szeptemberében indulnak. A felvételi vizsgákat május végén-június elején tartjuk, valamint a pótfelvételit augusztus 20 után. A távoktatásos szakfordító képzés minden februárban, keresztfélévben indul, a felvételi vizsga december-januárban van.