Tanár-tanár találkozók

A tanár-tanár találkozókat azzal a céllal szervezzük, hogy a többi magyar felsőoktatási intézményekben szakfordítást és/vagy tolmácsolást oktató kollegákkal történő eszmecseréhez fórumot biztosítsunk.

A 2016/17-es tanév első ilyen jellegű találkozója a Szent Jeromos napi konferenciánk volt, melynek keretében két műhelyen is lehetősége nyílott a kollégáknak a szakmai eszmecserére: október 1-én 9.30.től a tolmácsolás, illetve 11.00 órától  a fordítás oktatásának módszertani jógyakorlatait vitatták meg a műhely résztvevői.

2017. első tanár-tanár rendezvénye március 21-én volt, melynek témája a szakfordítás és tolmácsolás értékelése.

Június 21-én 13.00 órai kezdettel tartjuk idei második tanár-tanár találkozónkat az 505-ös teremben, amelynek elsődleges célja az ország más fordító- és tolmácsképző intézményeiben oktató kollégák közötti tudásmegosztás, illetve kurrens szakmai témák megvitatása. Ezúttal a szakfordítók kompetenciaprofiljáról lesz szó, és arra keressük a választ, hogy milyen készségekkel kell ma egy szakfordítónak rendelkeznie ahhoz, hogy minél jobban megállja a helyét a modern fordítópiacon, és hogy mely tantárgyak keretében lehet ezeket a készségeket illetve kompetenciákat a képzés során minél hatékonyabban fejleszteni.

Helyszín: BME E épület 5. emelet 505-ös terem

Időpont: 13:00-15:00