Szakma-diák találkozók

A BME INYK Tolmács- és Fordítóképző Központ minden hónapban meghív, a fordító- és tolmácsiparban tevékenykedő vendégelőadókat, akik a hallgatók számára tartanak különböző témákban érdekesebbnél érdekesebb előadásokat.
Az eseményekre nem csak a TFK hallgatóit, hanem minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

2017. május 3. 17 óra

A tanév utolsó Szakma-Diák Találkozóján P. Márkus Katalin lesz a vendégünk, aki a lexikográfia rejtelmeibe kalauzol bennünket. Előadása során többek között hallhatunk arról, hogy milyen buktatói lehetnek a szótárhasználatnak, és hogyan lehet a szótár a diákok “barátja”.

Helyszín: BME E épület 3. emelet 306. terem

 

2017. április 24. 17 óra

Központunk másodszorra hirdette meg Mentorprogramját, amely segítségével a hallgatók jobban megismerik a piacon dolgozó mentoruk által a fordítói és tolmács szakmát, még mielőtt a munkaerőpiacra kerülnek.

Helyszín: BME E épület 3. emelet 306. terem

Képek az eseményről

 

2017. március 29. 17 óra

A Szakma-Diák Találkozó programsorozatunk következő vendége Lakatos-Báldy Zsuzsanna, a budapesti Cervantes Intézet tolmácsa. Az előadás rendhagyó lesz, hiszen frontális előadás helyett a hallgatóság kérdéseire fog válaszolni. Megtudhatjuk többek között, hogy egy kultúrintézeti tolmács milyen feladatokat lát el és kiknek tolmácsol.

Helyszín: BME E épület 306. terem

Képek az eseményről

 

2017. február 21. 17:00

A 2016/17-es tanév tavaszi félévének első Szakma-Diák Találkozóján Papp Nándor tart előadást, aki arról fog beszélni, hogy egy tolmácsnak milyen szerepe van a diplomáciában, és milyen protokolláris szempontokra kell odafigyelnie.

Helyszín: BME E épület 3. emelet 306. terem

Képek az eseményről

 

2016. december 7. 17:00

A párizsi Francia Intézet nem kereskedelmi céllal terjeszti a francia mozgókép-kultúrát,erről a projektről tart egy rövid bemutató-előadást, Nicolas Martin, a Budapesti Francia Intézet referense, az IF Cinéma Projekt felelőse.

Helyszín: BME E épület 806. terem

Képek az eseményről

 

2016. november 30. 10:15

TDK tolmácsfüllel – a Tudományos Diákköri Konferencia versenyző hallgatói ismét előadják idegen nyelvű prezentációjukat – immáron versenyen kívül -, amelyet tolmácshallgatóink fognak tolmácsolni a közönség számára.

Helyszín: BME E épület 806. terem

Képek az eseményről

 

2016. november 8. 17:00

Dr. Horváth Péter Iván szakfordító, európai uniós konferenciatolmács, bölcsész, nyelvtanár a lektorálás létjogosultságáról, módszereiről, hatékonyságáról, buktatóiról, tudományos kutatásának legfontosabb eredményeiről fog beszélni.

Helyszín: BME E épület 505. terem

Képek az eseményről

 

2016. október 17. 10:00

Anne Weber német-francia író, műfordító tart előadást a Budapesti Francia Intézet jóvoltából. A rendezvényen francia és német tolmácshallgatók biztosítják a tolmácsolást.

Helyszín: BME E épület 407. terem

Képek az eseményről