„A tanulmányaikkal megszerzett tudás és képesség szilárd bázist képez"

Mintegy harminc végzős hallgató vette át diplomáját a Műegyetemen az angol nyelvű képzés záró ünnepségén.

„Önök életük fontos mérföldkövéhez érkeztek: megkapják jól megérdemelt diplomájukat” – köszöntötte az angol nyelven diplomázó hallgatókat Veszprémi Károly oktatási rektorhelyettes. „Az elmúlt években kemény munkát végeztek: házi feladatokat készítettek, dolgozatokat írtak, és vizsgákat tették. Most elmondhatják, hogy megérte. Erre a szilárd bázisra építhetnek a jövőben is.”

„Izgalmas időszak volt, de az árát meg kellett fizetni” – Georg Jürgen Tepfenhart MSc-s gépészmérnök-hallgató búcsúzott e szavakkal a végzettektől. „Azokra az erőfeszítésekre gondolok, amelyekkel szembe kellett néznetek, a kitartásra, amely a hosszú tanórákhoz volt szükséges, és eszembe jutnak a nem látható akadályok miatt kicsorduló könnyek is.”

„Mielőtt megkaptam volna az ösztöndíjat informatikai tanulmányaimhoz, mindig is vágytam rá, hogy mesterképzésben vehessek részt, és több tudásra tegyek szert” – emlékezett az Algériából származó Somia Zerdoudi. „Most izgatott vagyok, hogy visszatérek hazámba és a gyakorlatba ültethetem azt a tudást, amit itt megszereztem. Elégedett vagyok, bár a kezdet nagyon nehéz volt: a hazámban, Algériában franciául zajlik az oktatás, itt pedig lehetőséget kaptam arra, hogy angolul folytassam a tanulmányaimat” – tette hozzá az informatikushallgató, aki a közel féltucatnyi, idén végzett Stipendium Hungaricum-ösztöndíjas nevében búcsúzott Alma Materétől. A magyar kormány ösztöndíjrendszere már 49 ország hallgatóit várja.