EU jogi workshop a BME TFK-n

Rendelet vagy direktíva? Cikk vagy cikkely? Európa-parlament vagy Európai Parlament? Mi a különbség az Európai Unió Tanácsa, az Európai Tanács és az Európa Tanács között?
A BME TFK-n 2019.június 4-én megrendezett munkaműhelyen mindezen kérdésekre választ kaphattunk. Dr. Lattmann Tamás, nemzetközi jogász, egyetemi docens segítségével közelebbről is megismerkedtünk az uniós és a fontosabb európai intézményekkel, az EP történetével, hatásköreivel, a jogalkotási folyamatban betöltött szerepével sok-sok nem hivatalos és ettől még izgalmasabb „belsős” információval megfűszerezve a száraz ismeretanyagot.
Bugár-Buday Orsolya a munkaműhely sorozat ötletgazdája 2004 óta tolmácsol az Európai Parlamentben, oktató, szakfordító, szinkrontolmács; az EP-s fordítási és tolmácsolási munka sajátosságairól beszélt sok színes műhelytitkot megosztva velünk. Az eseményt a BME TFK vállalkozó kedvű hallgatói tolmácsolták. Köszönjük nekik is és mindenkinek az aktív közreműködést és részvételt!
További hírek, információ az EU jogi workshoppal kapcsolatban jelentkezési lehetőséggel a következő tanfolyamaikra elérhető a szervezők oldalán: https://www.facebook.com/EUjog.workshop/

dig

sdr

sdr

sdr